Follow2..

About me

My photo
Presint 9 , Putrajaya, KL, Sgor, Malaysia


Tinggi : x tinggi sgt
Berat : agak berat
Kaki : Saiz 9
Pinggang : 34
Baju : L
Rambut : Lurus + Hitam
Kenderaan : Proton Waja
Kerja : Censorship Compliance Operator
Kelulusan : Diploma IT (Programming)
Cakap Omputeh : sikit2
Cakap Melayu : terer
Janji Melayu : lagi terer
Y.m : mysweetshadows88
Single✔ Taken❒ Divorced ❒

2015

Assalamualaikum.. salam sejahtera

Rasanye da hampir  atau lebih setahun x update blog ni .. mmg bersarang.. klau da banjir ntah banjir dgn ape x taw ... 

biase la.. sibuk dengan kerja , kelab kete waja.. family dan sebagainye .. tp alhamdulillah masih lagi dpt mengharungi semua tu dengan berkat ketabahan dan kesabaran ... 

2015 ... 

tahun seterusnye utk aku meneruskan kehidupan sebagai seorang editor channel hyyptv .. da nk 2 tahun aku keje situ.. ... masih boleh kawal kewangan dari sebulan dan sebulan

azam tahun baru?

semoga cpt naik pelamin... mane x jeles.. adik2 sdare rmai da nk kawen... hahahaha

amiinn... 

#prayformh370
#prayforPantaiTimur
#prayforQZ8501

Family Day Kajang Crew A Famosa Resort Melaka

KERJAYA BARU...ALHAMDULILLAH... :)

Assalamualaikum....

da lama x menaip dalam blog yg tahap bersarang ni....

hidup ni bukannye senang... kadang2 kita kt bawah... kadang2 kita kt atas... putus cinta, kena buang kerja .. itu semua dah menjadi pengalaman dalam hidup aku... setelah 2 bulan lebih berstatus penganggur terhormat... Akhirnya syukur Alhamdulillah aku sudah pun mendapat kerja. sekarang mata pencarian aku bertempat di Telekom Malaysia Berhad kt Cyberjaya Selangor. tp kt bahagian HyppTV... walaupun secara kontrak 6 bulan sambung menyambung sampai lebam... tp aku redah saja walaupun byk pihak yg cuba mendownkan aku dengan kerja yg aku bru dapat ni... semua benda ada baik dan buruknya.. xyah byk soal.. aku nak cari rezeki utk hidup aku.. bukan aku cari rezeki utk hidup kau.. oppss... ter-emo sekejap..

kerja aku yg skrg ni sememangnya aku x percaya langsung kena buat kerja yg semudah itu.. aku x perlu runner ke sane ke mari , setelkan masalah orang , jadi salesman , jadi peon . hantar keta bos pegi servis dan macam2 lagi. yg tu cita lama.. anggap saje ia 1 pengalaman. kerja aku yg sekarang ni agak mudah. tp x leh cuai la.. kerja dia cuma jadi video editor utk siaran tv hypptv yg ada dlm pakej unifi tu. mane2 babak2 yg ehem2 mmg kena potong atau iklan2 luar negara yg xde kena mengena digantikan dgn iklan dari hypptv ni..

konsep senang je.. kalau kita tgk cite HBO , AXN kt astro.. time tgh iklan tiba2 ada iklan astro. yg masukkan iklan itulah kerja nye... tp agak boring la sbb mengadap menatang tu je hampir 12 jam. tp redah je la.. kerja rilek.. sape lak yg xnak ye.. tp keje 12 jam sehari.. shift plak tu.. penat mmg penat.. tp nak cari rezeki .. lautan api pn redah je.. uuhuhuhu.. mcm nurse2 hospital ade yg bekerja 24 jam sehari pn xde org nk pkir kan...tp skrg aku pkir nak byar duit keta tiap2 bulan je ni. semuanye kena duit.. kesian mak aku yg terpaksa menanggung perbelanjaan family semasa aku menganggur dlu.. skrg ni je la aku nak balas jasa dia balik...

itu saje lah yg aku nk ceritakan skrg ni... assalamualaikum

Wednesday , 02.40 am 16 May 2013

2013 - 'Perjalananku'

Assalamualaikum , selamat sejahtera... dah lama x masukkan apa2 entry kt blog ni sbb sibuk dgn kerja...kerja? hmm bad news utk aku di awal tahun ini.... aku diberhentikan kerja berkuatkuasa 22 Januari 2013... hmm ini lah kali ke 2 aku diberhentikan kerja semenjak dari tahun 2008 dulu... atas alasan? hmm 'customer is NOT ALWAYS right' itu bagi aku... bg majikan aku...'Customer Is Always Right'...Puiii... itu lah kisahnye... paham2 sndri suda.. nak wat mcmane.. xde rezeki... selalunye orang klau berhenti kerja diorang akan sedih... yg ini tidak bg aku... aku gembira segembira-bira nya bila aku berenti kerja company yg mcm tu... nk wat macamane.. orang kpale otak bisnes sbenarnye susah nk masuk dgn kpala aku.. asyk lawan tokey je.. hahaha... kdg2 terpikir aku ni nak teruskan kerjaya bidang IT atau tak... hmm.. susah jgk ye bidang ni klau pengetahuan x brape meluas.. nk jadi photographer mmg la minat.. tapi bajet dan pengetahuan 'Try and Error' je xleh jugak...


hmm... nk wat mcmane... berDOA saje lah ye.. semoga rezeki yg lagi baik akan datang dengan kehendak-Nya ... kita hanya merancang .. Allah S.W.T yg tentukan perjalanan hidup kita...

cite ni aku akan post melalui Twitter.. kt FB xboleh.. byk Stalker.. cam harem.. hehehe..


kbye...