Follow2..

About me

My photo
Presint 9 , Putrajaya, KL, Sgor, Malaysia


Tinggi : x tinggi sgt
Berat : agak berat
Kaki : Saiz 9
Pinggang : 34
Baju : L
Rambut : Lurus + Hitam
Kenderaan : Proton Waja
Kerja : Censorship Compliance Operator
Kelulusan : Diploma IT (Programming)
Cakap Omputeh : sikit2
Cakap Melayu : terer
Janji Melayu : lagi terer
Y.m : mysweetshadows88
Single✔ Taken❒ Divorced ❒

Iftar SIT4B PSIS 06-08

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat pembaca blog saya yang xde org nk tgk sgt ni... hari ini saya nak menceritakan suasana tradisi rakan sekelas ketika saya menuntut di Politeknik Sultan Idris Shah Sabak Bernam sekitar tahun 2006-2008... pada tahun 2012 ini kawan2 saya dan saya berbuka puasa dekat Restoran Nasi Ayam Mancongkam dekat Gombak Kuala Lumpur.. lebih kurang dlm 10 org yang menghadiri majlis berbuka puasa yg ala kadar tetapi Alhamdulillah atas pemberian rezeki oleh-Nya pada hari itu..

ini adalah sedikit gambar2 yang saya capture secara candid dan secara x candid suasana berbuka puasa tu..

                                                                          
 ape2 pn diorg memang terbaik.. sporting.. paleotak gile2.. Alhamdulillah majlis Iftar ni dapat dijayakan dengan sempurna tanpa sebarang masalah... bulan puasa tahun depan akan di buat lagi untuk mengeratkan silaturahim antara kita...

Ape2 pn.. selamat hari raya maaf zahir dan batin...  pandu cermat jiwa selamat jika pulang ke kampung halaman... :)

Bulan Puasa 2012

Assalamualaikum... Selamat pagi dan salam sejahtera buat pembaca

bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnianya nyawa kita masih panjang dan berkesempatan untuk menyambut bulan yang mempunyai banyak kelebihan berbanding bulan2 yang lain di mana seluruh umat Islam seluruh malaysia dan dunia diwajibkan berpuasa selama sebulan disamping banyak melakukan ibadah2 sunat dan wajib sepanjang bulan ini...

Alhamdulillah bulan puasa pada tahun ini saya masih mampu berpuasa meskipun sedang sibuk dengan tugas2 dan kerja yang perlu dilakukan demi mencari sesuap nasi utk menyara keluarga dan diri sendiri pada masa ini.

time2 puasa ni aku masih mengenangkan sewaktu aku ber 'part time' berniaga laksa johor, lauk2 , dan sedikit kuih muih dengan arwah makcik aku di Medan Mara Kuala Lumpur sekitar tahun 2003-2004. skrg tempat meniaga tu da xde sebab bangunan lama MARA tu da dinaiktaraf jadi bangunan baru sekarang... bila lalu kt situ.. aku selalu terkenangkan peristiwa tu.. :')

ini ler laksa johor tu.. hehe..

 sekarang ni aku nak merasa laksa johor setahun sekali dua je kot... maklumlah kt kl ni jarang ade org jual laksa tu.. klau aku balik JB pn bkannye beli pun.. hahaa...

seminggu je lagi nak raya...masa berlalu dgn cepat je rasanya... tahun ni aku akan beraya di kampung mak aku kt Raub, Pahang.. kt sana suasana kampung.. agak seronok la time2 raya.. hehe..

sampai sini sahaja lah cerita aku pasal bulan puasa ni da x tau nk cite ape da.. klau rajin aku post la lagi cerita2 aku ni..(kalau rajin la)

Wassalam dan selamat berpuasa... :)

Alhamdulillah... kerjaya da semakin stabil.. :)

Assalamualaikum.. sudah lama aku x mengupdate dan melawat blog aku skrg ni... skrg ni aku nk cite pasal kerjaya medical aku ni skrg... Syukur Alhamdulillah.. kerja da semakin stabil.. dan telah diisytiharkan berjawatan tetap.. bak kata pepatah tuah ayam nampak di kaki.. tuah manusia kene tgk cerita Hang Tuah lakonan Allahyarham Tan Sri P Ramlee... heheh...

berbalik kepada cite pasal kerjaya... kerja aku semakin lama semakin bz.. dan byk berjalan2 turun site ke sane ke sini.. paling jauh yg aku pergi dengan Sendiri adalah di sebuah klinik gigi dekat Merlimau, Melaka.. aku last pegi sini tahun 2006 kot sbb ni kampung pakcik aku tp die skrg duk KL... x penah2 aku pergi sejauh ni sorang2.. lagi2 hujan lebat da tahap ribut da kot.. dan aku nyaris eksiden kereta terhuyung hayang akibat angin lintang... nasib baik jarak keta aku dan keta belakang agak jauh.. klau aku x sampai la ke sane.. Syukur Alhamdulillah. Mule2 kene pegi Senawang N9 dulu nk amek dua bijik PC utk aku install sistem yang diprovide oleh company aku keje skrg... tp yg tu xde masalah sgt.. tp sesat2 la jgk.. tp x teruk sgt pn.. huhu...

time kt highway dlm pkul 11 pagi tu aku nk ke Melaka mase drive dlm ribut.. aku terpaksa berhenti dulu dekat RnR Ayer Keroh.. Restoran Jejantas tutup plak mase tu... renovation kot.. smpai kt situ aku makan la nasi ayam sepinggan dgn kopi jantan panas segelas utk hilangkan rasa ngantuk. hujan masih lebat.. kne la tgu lg.. tp takut terlewat je aku terpaksa redah jugak utk sampai ke Merlimau.. Video di bawah adalah video yg smpat aku rekod time ribut tu kt atas highway berlatar belakangkan lagu one direction.. lagu ape ntah aku pn x minat lagu2 camni hahaha... meh tgk video ni sekejap..xnak tgk pn xpe.. jgn risau xde eksiden atau kemalangan jiwa.. :P.. tp mintak maaf sgt2 sbb video ni aku x rotate.. tgk je la dgn pusing kepala tu..
video
sesampai je kt susur masuk merlimau.. hujan x xde la lebat sgt.. tp akhirnye berenti la jgk.. then aku drive je la ke tmpt yg dituju.. dan akhirnye aku dah smpai dkt area2 politeknik Merlimau.. politeknik X-gf aku satu masa dahulu.. ehem2.. dkt2 area situ aku ternampak satu masjid yg agak cantik dan berukiran tokong cina..(kt melaka kbnyakan masjid mmg byk yg berukiran spt tokong cina)... dan aku berhenti lah solat jamak zohor + asar kt situ.. rase tenang je hati lepas solat.. Alhamdulillah..



itu saje lah yg aku nk cite.. lepas tu aku terus jmpe org yg nk install sistem tu mcm biasa.. sekian terima kasih... :)



kehidupan ku kini

setelah sekian lama blog aku ni sunyi sepi... da berhabuk da pun sebab xde masa nk update... tp sbnarnye ade masa.. tp x tau nk tulis ape kt blog yg ketinggalan nih....

kini aku telah menjalani kehidupan di Putrajaya setelah menamatkan kontrak SPS aku sebagai juruteknik komputer di JPM... kerjaya aku kini adalah bekerja di sebuah  syarikat IT swasta di Cyberjaya.. pelbagai pengalaman yang baru aku lalui.. tapi berjaya juga aku tempuhi sehingga ke peringkat separa profesional dlm bidang sistem untuk klinik(yekot)... kerja aku adalah runner2 ke klinik di kawasan lembah kelang untuk installation dan training kepada doktor2 dan pekerja2 klinik untuk menggunakan sistem yang dikeluarkan oleh tempat kerja aku.. company ni bgus jgk.. siap bagi aku Business Card lagi tu.... paling jauh aku sampai pn ke Melaka. tu dikira dekat lagi la.. paling jauh masa aku kerja di JPM bleh outstation sampai ke Perlis.

Impian masih belum tercapai.. Capailah impian sebelum impian mencapai anda... sekian terima kasih..