Follow2..

About me

My photo
Presint 9 , Putrajaya, KL, Sgor, Malaysia


Tinggi : x tinggi sgt
Berat : agak berat
Kaki : Saiz 9
Pinggang : 34
Baju : L
Rambut : Lurus + Hitam
Kenderaan : Proton Waja
Kerja : Censorship Compliance Operator
Kelulusan : Diploma IT (Programming)
Cakap Omputeh : sikit2
Cakap Melayu : terer
Janji Melayu : lagi terer
Y.m : mysweetshadows88
Single✔ Taken❒ Divorced ❒

Alhamdulillah... kerjaya da semakin stabil.. :)

Assalamualaikum.. sudah lama aku x mengupdate dan melawat blog aku skrg ni... skrg ni aku nk cite pasal kerjaya medical aku ni skrg... Syukur Alhamdulillah.. kerja da semakin stabil.. dan telah diisytiharkan berjawatan tetap.. bak kata pepatah tuah ayam nampak di kaki.. tuah manusia kene tgk cerita Hang Tuah lakonan Allahyarham Tan Sri P Ramlee... heheh...

berbalik kepada cite pasal kerjaya... kerja aku semakin lama semakin bz.. dan byk berjalan2 turun site ke sane ke sini.. paling jauh yg aku pergi dengan Sendiri adalah di sebuah klinik gigi dekat Merlimau, Melaka.. aku last pegi sini tahun 2006 kot sbb ni kampung pakcik aku tp die skrg duk KL... x penah2 aku pergi sejauh ni sorang2.. lagi2 hujan lebat da tahap ribut da kot.. dan aku nyaris eksiden kereta terhuyung hayang akibat angin lintang... nasib baik jarak keta aku dan keta belakang agak jauh.. klau aku x sampai la ke sane.. Syukur Alhamdulillah. Mule2 kene pegi Senawang N9 dulu nk amek dua bijik PC utk aku install sistem yang diprovide oleh company aku keje skrg... tp yg tu xde masalah sgt.. tp sesat2 la jgk.. tp x teruk sgt pn.. huhu...

time kt highway dlm pkul 11 pagi tu aku nk ke Melaka mase drive dlm ribut.. aku terpaksa berhenti dulu dekat RnR Ayer Keroh.. Restoran Jejantas tutup plak mase tu... renovation kot.. smpai kt situ aku makan la nasi ayam sepinggan dgn kopi jantan panas segelas utk hilangkan rasa ngantuk. hujan masih lebat.. kne la tgu lg.. tp takut terlewat je aku terpaksa redah jugak utk sampai ke Merlimau.. Video di bawah adalah video yg smpat aku rekod time ribut tu kt atas highway berlatar belakangkan lagu one direction.. lagu ape ntah aku pn x minat lagu2 camni hahaha... meh tgk video ni sekejap..xnak tgk pn xpe.. jgn risau xde eksiden atau kemalangan jiwa.. :P.. tp mintak maaf sgt2 sbb video ni aku x rotate.. tgk je la dgn pusing kepala tu..
video
sesampai je kt susur masuk merlimau.. hujan x xde la lebat sgt.. tp akhirnye berenti la jgk.. then aku drive je la ke tmpt yg dituju.. dan akhirnye aku dah smpai dkt area2 politeknik Merlimau.. politeknik X-gf aku satu masa dahulu.. ehem2.. dkt2 area situ aku ternampak satu masjid yg agak cantik dan berukiran tokong cina..(kt melaka kbnyakan masjid mmg byk yg berukiran spt tokong cina)... dan aku berhenti lah solat jamak zohor + asar kt situ.. rase tenang je hati lepas solat.. Alhamdulillah..



itu saje lah yg aku nk cite.. lepas tu aku terus jmpe org yg nk install sistem tu mcm biasa.. sekian terima kasih... :)



No comments:

Post a Comment